1. Toz boyama kullanımı kolaymıdır? Toz boyama kullanımı kolay, operatör dostu ve çevreci bir işlemdir. Toz boyanın uygulanması geleneksel boyama sistemlerine göre daha basittir. Akıntı, damlama ve çökme gibi sorunlar yaratmaz.
2. Operatör eğitimi gerekirmi? Proses akışı sistemin hatasız işlerliği bakımından seri hataların meydana gelmemesi kalite kontrol kriterleri,müşteri memnuniyeti,kaplama film kalınlıkları ve korozyon dirençleri açısından deneyimli ve eğitimli kalifiye elemanlarla çalışmak firma menfaatinedir.(kalite,müşteri memnuniyeti ve tesis hataları)
3. Bir Boya atölyesi kendisini toz boyaya nasıl adapte eder? Yaş boya ile toz boyanın boya öncesi yüzey temizleme sistemleri de aynıdır. Sağlıklı yapılmış bir yaş boya sistemi ile toz boya sistemi aynı boyutta yer işgal eder.
4. Yüzey temizleme ne kadar önemlidir? Yaş boyada olduğu kadar toz boyada da yüzey temizliğinin önemi büyüktür. Boyanacak malzemenin temizlenmesi ve fosfatlanması veya alüminyum için kromatlanması boya kalitesinin mükemmelliğini arttırır.
5. Toz boya film kalınlığ nasıl ayarlanır? Toz boya film kalınlığı toz boya tabancasının doğru ayarlanması, tabanca sayısı ve yerleşimi, nozul tipi ve robotun hareketi ile sağlanır. Ayrıca toz boya kabininin dizaynı da boya kalınlığı ve kalitesini belirleyen önemli bir faktördür.
6. Her malzemeye toz boya uygulanabilir mi? Çok çeşitli tipteki malzemelere toz boya uygulanabilmesine rağmen şu anda dünyada en fazla alüminyum ve çelik ürünleri toz boya kaplanmaktadır. Bununla beraber bazı sınırlamalar da mevcuttur. Toz boyanan malzeme fırın içinde ısıya maruz bırakıldığından bu sınırlamalar; – Malzeme mevcut fırına giremeyecek kadar büyükse; – Malzeme kürleme sıcaklığına dayanamayacak yapıda ise meydana gelir. Ayrıca toz boya kaplama elektrostatik bir proses olduğundan elektriksel iletkenliği olmayan malzemeler ancak ön ısıtma uygulanarak boyanabilir.